De verbouwing van het woonhuis bij de bunker is in volle gang. Binnenkort zal de woning in de verhuur komen.

Daarmee zijn we er nog niet. Als werkgroep vinden we dat dit belangrijke monumentale gebouw zichtbaar moet zijn voor iedereen.

Hiertoe nemen we het initiatief om in samenwerking met alle partijen tot oplossingen te komen om de bunker blijvend aan de buitenkant toegankelijk te maken, en het verhaal van de bunker blijvend te vertellen. Daartoe hebben we een memo opgesteld met een behoorlijk aantal ideeën en denkrichtingen.

Hierover zijn we in gesprek met verschillende partijen. We hopen de komende maanden met resultaten te kunnen komen.

Mochten er nog andere ideeën en denkrichtingen zijn dan horen we die natuurlijk graag. Het memo kan hier worden gedownload.

Dit wordt de informatiesite van de kunstbunker te Paasloo.

Het afgelopen jaar zijn we met een kleine werkgroep actief geweest om het "verhaal van de bunker" meer onder de aandacht te krijgen. 

De afgelopen jaren heeft het woonhuis van de kunstbunker leeg gestaan. Een kleine werkgroep bestaande uit leden van de plaatselijke politiek, aangevuld met een betrokkene is initiatieven gestart om

  • de agv de leegstand dreigende verloedering tegen te gaan en
  • hernieuwde aandacht voor dit rijksmonument te verkrijgen.

Na diverse contacten met oa de provincie als eigenaar van het woonhuis is inmiddels duidelijk geworden dat het voorhuis, de vertrekken van de voormalige marechaussees, gerenoveerd zullen gaan worden en de mogelijkheid tot huur op korte termijn op de markt zal komen.

Hiermee lijkt aan de eerste doelstelling te zijn voldaan.

Inmiddels zijn we zover dat we een breder initiatief in de publiciteit te brengen.

Vervolgens zullen we ons best doen om samen met de diverse partners het verhaal van de bunker verder te vertellen. 

Deze website is onderdeel van het initiatief om de Kunstbunker meer in de aandacht te brengen.

Hij zal in de plaats komen van de site van Bert Meijerink, www.lmmeijerink.nl/kunstbunker-paasloo/bunker zodat alle informatie duidelijk en meertalig ter beschikking zal komen.

Middels het contactformulier kunt u contact met ons opnemen.